Ρομποτική
Η ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος είναι μια νέα τεχνική που με την χρήση τεχνολογίας αιχμής αυξάνει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων.

Η ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος είναι μια νέα τεχνική που με την χρήση τεχνολογίας αιχμής (παρουσία ρομπότ)σε συνδυασμό με την εμπειρία του χειρουργού αυξάνει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων.

Η διαδικασία ξεκινάει με μια ειδική αξονική τομογραφία της άρθρωσης(ισχίου ή γόνατος),στην συνέχεια δημιουργείται ένα μοναδικό τρισδιάστατο μοντέλο(3D)στον υπολογιστή το οποίο κατόπιν επεξεργασίας από τον χειρουργό δημιουργεί ένα εξατομικευμένο προεγχειρητικό πλάνο.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης αφού έχει γίνει η αποκάλυψη της άρθρωσης από τον χειρουργό,ο ρομποτικός βραχίονας,ακολουθώντας το προεγχειρητικό πλάνο και με την καθοδήγηση του χειρουργού,τοποθετεί με εξαιρετική ακρίβεια τα εμφυτεύματα.

Αυτό συνεπάγεται:

  • μικρότερο τραυματισμό των μαλακών μορίων και κατά συνέπεια ελαχιστοποίηση του πόνου
  • ταχεία κινητοποίηση(εντός 24 ωρών)
  • μείωση λήψης φαρμάκων και επιπλοκών.

Το εξιτήριο πραγματοποιείται σε 1-2 ημέρες, κάτι το οποίο εξαρτάται και από την φυσική κατάσταση του ασθενή και τυχόν σύνοδα προβλήματα υγείας

Η επιστροφή στην καθημερινότητα γίνεται ταχύτερα και ο κίνδυνος επιπλοκών είναι  μικρότερος λόγω της ακρίβειας τοποθέτησης των εμφυτευμάτων ενώ παρατείνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής τους.

Τέλος είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο χειρουργός είναι εκείνος που κατευθύνει τον ρομποτικό βραχίονα κατά την διάρκεια της επέμβασης. Αυτή η αρμονική συνεργασία είναι που εξασφαλίζει ένα άριστο αποτέλεσμα.

https://nakopoulos-ortho.gr/wp-content/uploads/2023/05/orth11.jpg
https://nakopoulos-ortho.gr/wp-content/uploads/2023/05/orth12.jpg
https://nakopoulos-ortho.gr/wp-content/uploads/2023/05/orth14.jpg