Αρθροπλαστική

Η ολική αρθροπλαστική είναι μια πολύ διαδεδομένη χειρουργική διαδικασία στην ορθοπαιδική που χρησιμοποιείται για να αντικαταστήσει τις κατεστραμμένες ή φθαρμένες επιφάνειες των αρθρώσεων.

Η ολική αρθροπλαστική είναι μια πολύ διαδεδομένη χειρουργική διαδικασία στην ορθοπαιδική που χρησιμοποιείται για να αντικαταστήσει τις κατεστραμμένες ή φθαρμένες επιφάνειες των αρθρώσεων. Η αντικατάσταση αυτών των επιφανειών με ένα εμφύτευμα “πρόθεση” έχει ως στόχο να ανακουφίσει τον ασθενή από τον καθημερινό του πόνο και να βελτιώσει την κινητικότητα του με σκοπό την επάνοδο του στην καθημερινή δραστηριότητα.

Η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου και του γόνατος είναι μια εκφυλιστικού τύπου πάθηση κατά την οποία συμβαίνει μια σταδιακή φθορά του χόνδρου της άρθρωσης, με αποτέλεσμα την προοδευτική καταστροφή της. Εκδηλώνεται με πόνο, δυσκαμψία της άρθρωσης και δυσχέρεια βάδισης. Η θεραπεία της είναι η ολική αρθροπλαστική, η αντικατάσταση δηλαδή της άρθρωσης με πρόθεση. Στο κέντρο μας υπάρχει η δυνατότητα χρήσης διαφόρων τύπων προθέσεων (με ή χωρίς τσιμέντο, διπλής κίνησης, περιοριστικού τύπου) λόγω της πολυετούς εμπειρίας και του μεγάλου αριθμού χειρουργείων ολικής αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος που έχουν πραγματοποιηθεί.

Για την πραγματοποίηση των ολικών αρθροπλαστικών γίνεται χρήση των τεχνικών MIS (Minimal Invasive Surgery), ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου, και SUPERPATH (νεότερη μέθοδος στην ολική αρθροπλαστική ισχίου) και έχουν τα εξής πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές τεχνικές:

  • Μικρή τομή δέρματος χωρίς επίπονες διατομές μυών.
  • Αποφυγή χωλότητας μεταγχειρητικά. Ο ασθενής βαδίζει χωρίς να κουτσαίνει.
  • Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος.
  • Ελάχιστος κίνδυνος εξαρθρήματος ισχίου μετεγχειρητικά.
  • Ελάχιστη απώλεια αίματος και μειωμένος χρόνος νοσηλείας.
  • Γρήγορη αποκατάσταση.
  • Η βάδιση του ασθενούς με την βοήθεια του κατάλληλου συνεργάτη φυσιοθεραπευτή μας, μπορεί να ξεκινήσει και λίγες ώρες μετά την επέμβαση, όταν παρέλθει πλήρως η επήρεια της νάρκωσης.

Ο ασθενής μετά την εισαγωγή του στην κλινική υποβάλλεται σε κατάλληλες αιματολογικές εξετάσεις καθώς και σε εκτιμήσεις από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία του για μια απόλυτα ασφαλή αναισθησία και χειρουργείο.

Καθ’όλες τις μέρες της μετεγχειρητικής παραμονής του ασθενούς στην κλινική υπάρχει καθημερινή επαφή και παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα ενώ ακολουθείται και πρόγραμμα κινησιοθεραπείας υπό την επίβλεψη φυσικοθεραπευτή.

Κατά την έξοδο του ασθενούς από την κλινική δίνει πλήρεις οδηγίες τόσο για την φαρμακευτική αγωγή που θα πρέπει να ακολουθήσει, όσο και για την φυσικοθεραπεία που μπορεί να χρειαστεί. Επιπλέον εξηγούνται στον ασθενή όλες οι απορίες και ερωτήσεις και δίνονται τηλέφωνα επικοινωνίας για την διατήρηση συνεχούς επαφής μετά την επέμβαση.

https://nakopoulos-ortho.gr/wp-content/uploads/2023/05/arthoplastic8.jpg
https://nakopoulos-ortho.gr/wp-content/uploads/2023/05/isxio.jpg
https://nakopoulos-ortho.gr/wp-content/uploads/2023/05/arthoplastic6.jpg